Vae victis (ουαί τοις ηττημένοις)!

Το σωτήριο έτος 2024 μ.Χ., στο γαλατικό χωριό Ηλιούπολη, εξελέγη μετά δόξης και δαφνών ένας φέρελπις (…) άρχοντας, ο Απειλοφωνίξ, που μεταξύ άλλων “τους άλλαξε τα φώτα”(τα εισαγωγικά κατά την κρίση σας), πολέμησε με δόλια και ανήθικα μέσα τους εργάτες του χωριού διότι του έβαζαν εμπόδια στην υλοποίηση του οράματός του για μετατροπή του φέουδου σε προτεκτοράτο, τους πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και free pass σε παραλία γειτνιάζοντος χωριού που ούτως ή άλλως ήταν δικιά τους, όλων των χωρικών  όλων των χωριών, και πριν και μετά την έλευση των βαρβάρων που έχτισαν κάτι τέρατα τσιμεντένια, ουρανοξύστες τους είπαν, για τους λίγους και προύχοντες.

Συν τοις άλλοις τους απειλούσε με “επιτροπίες”,στάσεις πληρωμών και έννοιες ξενικές για τους χωρικούς και τους εργάτες. Οι Γαλάτες όμως, ωραία φάρα, αλέγκρα κι ανυπότακτη, δεν κάμφθηκαν, μήτε λύγισαν υπό τις απειλές και τις φοβερές. Δεν το έκαναν ούτε όταν ο τοπικός άρχοντας έδειξε με το δάκτυλο το παιδί της προέδρου των εργατών του γαλατικού χωριού, κατηγορώντας τη μητέρα του ότι με ρουσφέτι το παιδί της έπιασε δουλειά…στη χωματερή του χωριού (…)!

Και μια μέρα, μα τι μέρα κι εκείνη!, οι Γαλάτες ενωμένοι σαν μια γροθιά, αποφάσισαν να πάρουν πίσω την κλεμμένη τους παραλία, την κλεμμένη τους γη, την κλεμμένη τους ζωή. Σ’ εκείνη τη ζωή δεν χωρούσαν φεουδάρχες, ολιγάρχες και λοιποί δυνάστες που δεν διστάζουν να καπηλευτούν για ιδία οφέλη ακόμα και τον καθάριο ιδρώτα ενός εργάτη που έτυχε η μάνα του να είναι μια γυναίκα ανυπότακτη. 
 
Και κάπως έτσι, εκείνη την όμορφη μέρα που ο ήλιος έχασκε πιο φωτεινός πάνω από το γαλατικό χωριό με τις πολλές πλατείες, οι Γαλάτες έδιωξαν “μετά δόξης και δαφνών” τον άρχοντα Απειλοφωνίξ από το όμορφο χωριό τους, που το φτιασίδωσε και το λευτέρωσε από άλλους βαρβάρους χρόνια αλλοτινά ένας Γαλάτης μάγκας, Άρχοντας αληθινός, ο Κιντής με τ’ όνομα και την αληθινή τη χάρη, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, ασύνδετη με τούτη δα, ή μπορεί και όχι…
 
Υ.Σ. Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγινε ο Απειλοφωνίξ, κάπου, κάπως θα τον ξέρασε η “τσούλα” η Ιστορία…
 
Ρόζα Λούξεμπουργκ η Ηλιουπολιτίξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *