Νέα πόρτα τοποθετήθηκε χτες στην είσοδο του Δημαρχείου

Στην τοποθέτηση νέας πόρτας στο κτήριο του Δημαρχείου προχώρησε η Δημοτική Αρχή. Με απευθείας ανάθεση, γνωστή εταιρεία που ειδικεύεται σε πόρτες αυτού του τύπου, τοποθέτησε χτες την πυράντοχη πόρτα που βλέπετε στην σχετική φωτό. Η νέα πόρτα εισόδου έχει βυθιζόμενους διακόπτες για ευκολία στην χρήση αλλά και οθόνη  LCD ψηφιακών ενδείξεων. Η επιλογή της νέας πόρτας κρίθηκε επιβεβλημένη μιας και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός του κτηρίου φτάνουν -χωρίς όμως να τους ξεπερνούν ακόμη- αυτούς ενός ηλεκτρικού φούρνου!  “Κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπεράσουμε τον ηλεκτρικό φούρνο και  νομίζω τις επόμενες μέρες θα το καταφέρουμε” μας λέει στέλεχος της Διοίκησης. 

“Είναι το πρώτο Δημαρχείο φούρνος, οπότε θελήσαμε ως διοίκηση με όραμα να αναδείξουμε αυτή την ιδιαιτερότητα”, μας λέει ανώτατο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής κρατώντας στο χέρι του πέντε σακούλες με πατάτες και 4 κοτόπουλα. “Είπα να ρίξω και ένα κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στον φούρνο μην πάει χαμένη τόση θερμοκρασία. Θα ψηθεί στα τμήμα εσόδων εκεί η θερμοκρασία κατανέμεται ιδανικά για ψήσιμο κοτόπουλου” μας απαντά, αποκαλύπτοντας μας και ένα μυστικό της συνταγής “Περιχύνω με πικάντικη spicy μουστάρδα το κοτόπουλο  και το αφήνω για πέντε ώρες στην χαμηλή θερμοκρασία”. Στην ερώτησή μας οτι στο ίδιο τμήμα υπάρχουν και εργαζόμενοι, η απάντηση ήταν αφοπλιστική, “η θερμοκρασία κατανέμεται το ίδιο ιδανικά και για ψήσιμο ανθρώπων, μόνο που στους ανθρώπους ρίχνω την απλή μουστάρδα την mild”.

Στο επιτόπιο ρεπορτάζ του συντάκτη των Hlioupolitimes, χρειάστηκε να ανέβουμε στον δεύτερο όροφο του Δημαρχείο από την πλευρά της Σοφοκλή Βενιζέλου. Είναι η πλευρά που λούζει ο ήλιος τις μεσημβρινές ώρες… Αντιδήμαρχος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, μας αποκάλυψε οτι το γωνιακό γραφείο είναι ιδανικό για ψήσιμο τριών διαφορετικών φαγητών χωρίς να αναμειγνύονται οι γεύσεις. Το συγκεκριμένο γραφείο έχει έναν ανεμιστήρα 3D Hotair ο οποίος  διανέμει τη θερμότητα γρήγορα και ομοιόμορφα στο εσωτερικό του φούρνου. “Αυτό το σύστημα αέρα κάνει το ιδανικό ψήσιμο. Προχθές με εντολή δημάρχου είχα ρίξει ένα γιουβέτσι με μοσχάρι. Ψήθηκε τέλεια δημιουργώντας  από πάνω την ιδανική κρούστα. Μοσχάρι και εργαζόμενοι ήταν λουκούμι” μας λέει μαζεύοντας τα σάλια του και με ύφος νικητή του Master chef  προσθέτει “Τέτοια κρούστα δεν έχετε ξαναδεί κυρίως στους εργαζόμενους. Ήταν ότι πιο τραγανό έχετε φάει”.

Βέβαια όσο ιδανικά και αν είναι όλα, όποιο εμπεριστατωμένο  σχέδιο κρύβεται πίσω από κάθε κίνηση, όσο μεγαλοφυές μπορεί να είναι το όραμα της Διοίκησης πάντα θα υπάρχει μια σκιά, ένα λάθος. Κάτι που πήγε στραβά. Συμβαίνει και στους καλύτερους μάγειρες.

Έτσι προχτές “άρπαξε” ένας δημότης, που πήγε για υπόθεση του  στο Δημοτολόγιο. “Στεκόταν για 5 λεπτά στο γκισέ χωρίς να κουνιέται. Ε Δεν είναι λογικό να αρπάξει από την μια πλευρά;” μας λέει άλλο στέλεχος της Διοίκησης. “Το ψάρι  στο γκριλ αν τα αφήσεις μόνο από την  μια πλευρά θα καρβουνιάσει. Έτσι έγινε και με τον συγκεκριμένο Δημότη μας. Καρβούνιασε ο έρμος. Η Διοίκηση θα κάνει ΕΔΕ για να δούμε ποιος υπάλληλος δεν φρόντισε να γυρίζει τον Δημότη, ανά τακτά διαστήματα” μας τόνισε το συγκεκριμένο στέλεχος, αφήνοντας όμως  και κάποιες πολιτικές προεκτάσεις, “Υπάρχουν νεότερες πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν οτι τον Δημότη που άρπαξε τον είχε τοποθετήσει στο γκισέ η αντιπολίτευση και σε μια ανίερη συνεργασία με συγκεκριμένο εργαζόμενο στέλεχος του Σωματείου που δεν δίνει τα κλειδιά, άφησαν τον άνθρωπο να καρβουνιάσει! Ο πόλεμος δεν θα περάσει. Είναι άλλη μια προβοκάτσια εις βάρος μας!” δηλώνει με δυνατή  φωνή, πατώντας με αποφασιστικότητα το κουμπί της πυρόλυσης του κτηρίου.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *