Η Πλατεία Τέχνης διοργάνωσε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 5ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
Η συστέγαση τους έχει φέρει αρκετά κοντά. Μιλάμε για την Πλατεία Τέχνης και το 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης σε ανεξάρτητη αίθουσα του οποίου στεγάζεται ο πολιτιστικός φορέας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διευθύντριας Δ.Χατζή, τα μέλη της Πλατείας Τέχνης ανέλαβαν να διοργανώσουν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου το πρωί. Το αμφιθέατρο του σχολείου λόγω χωρητικότητας γέμισε με μαθητές μοιρασμένους σε δυο γκρουπ. Εκεί τα μέλη της Πλατείας Τέχνης αφού μίλησαν για τον φορέα πέρασαν στο εορταστικό κομμάτι, το οποίο κυρίως περιελάβανε διαγωνισμό Καραόκε! Με οθόνη, μικρόφωνα, κριτική επιτροπή, παρουσιαστή και πλούσιο ανταγωνισμό διότι υπήρχαν και έπαθλα. Τέσσερις δωροεπιταγές των 30 ευρώ η κάθε μια για τους 4 πρώτους από τα καταστήματα Public, προσφορά της Πλατείας Τέχνης.
Στην αρχή οι μαθητές ήταν σφιγμένοι και κομπλαρισμένοι, αλλά μόλις ξεκίνησαν οι δυο τρείς πρώτοι θαρραλέοι ο κατάλογος με τις συμμετοχές δεν έλεγε να σταματήσει. Ατομικά η σε αυτοσχέδιες ομάδες τα παιδιά τραγούδησαν όλες τις κλασικές χριστουγεννιάτικες επιτυχίες, μέχρι το “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι, τον “Έρωτα Αρχάγγελο”, το “Νατανε το 21” αλλά και το “Bella ciao”! Οι συμμαθητές τους ως κοινό συμμετείχαν με ζωηρό τρόπο επιδοκιμάζοντας αλλά και πολλές φορές αποδοκιμάζοντας κυρίως την κριτική επιτροπή για την βαθμολογία της. Στο τραγούδι Αθήνα μου, του Κωνσταντίνου Αργυρού υπήρξε και χορευτικό όταν “μερακλής μαθητής” κατέβηκε από την γαλαρία και άρχισε το ζεμπέκικο.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το δεύτερο βραβείο στο β γκρουπ, το πήρε ο Κυριάκος. Πρόκειται για τον μαθητή του σχολείου που πριν ένα μήνα περίπου τον είχε τραυματίσει διερχόμενο φορτηγό έξω από το σχολείο. Ο Κυριάκος τραγούδησε φορώντας γύψο στο πόδι και κρατώντας την πατερίτσα του, κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συμμαθητών του.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε αναφορά στα παιδιά της Παλαιστίνης και προβλήθηκε βίντεο της Πλατείας Τέχνης με αφήγηση του ποιήματος του Τάσου Λειβαδίτη “Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος “ντυμένο” με πλάνα από την Μέση Ανατολή που έδειχναν συνομήλικούς των μαθητών του γυμνασίου, μέσα στην φρίκη της κατοχής και του πολέμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με “επιδρομή” στον δίσκο με τα μελομακάρονα από τον Φούρνο Αλάφη και το παραδοσιακό μπακάλικο της πλατείας 28ης Οκτωβρίου Ηλιούπολης με την ευγενική πρωτοβουλία και προσφορά του Γιάννη Βογιατζιδάκη.

